Relax . Heal . Release

naZomer workshop:

Element

aarde

Zelfhelende Massage & Yin Yoga

Inschrijven

Maximum 10 deelnemers!

Zondag 25 september

“Element Aarde”

Maag & Milt

 ✓ Tijdens deze workshop gaan we zien hoe de seizoenen een invloed hebben op de werking van onze organen en hoe we de functie ervan beter kunnen ondersteunen via zelf massage, yin yoga en de juiste voeding.

Vaak voelen we spanningen en pijn in ons lichaam maar leggen we niet direct de link naar onze organen. We zoeken de oplossing meestal enkel extern en vergeten dat we zelf ook een belangrijk aandeel hebben in het gezond houden van ons lichaam.

In het eerste deel van de workshop kijken we naar het verband tussen maag en milt met bepaalde fysieke, mentale en emotionele klachten en welke voeding juist wel of niet een positieve invloed heeft hierop. Ook zien we welke helende zelf massage oefeningen uit de Shiatsu leer we kunnen toepassen om een goede werking ervan te stimuleren. Shiatsu is ontstaan in Japan en gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een techniek waar bepaalde punten en energiebanen van het lichaam behandeld worden. We gebruiken hiervoor onze duimen, vingers en handen als hulpmiddel.

Het tweede deel omvat Yin Yoga, een yoga vorm waarin we een 3 tal minuten in eenzelfde houding blijven. Hierdoor worden de spieren gestretcht, de gewrichten en bindweefsels versterkt en de meridianen of energiebanen en de functies van de daarmee verbonden organen gestimuleerd. Geen yoga kennis vereist, Yin Yoga is toegankelijk voor iedereen.

Daarna sluiten we af met enkele gezonde hapjes.

Ik werk liefst met een klein groepje, zo kan jij meer kwaliteit en waarde ervaren.

Wil Jij Graag

Het zelfhelend vermogen van je lichaam activeren

Meer rust en ontspanning ervaren

Bewuster worden van je lichaam en geest

Jouw flexibiliteit bevorderen

Je immuunsysteem en vitaliteit verhogen

Meer focus en energie beleven 

Je gezondheid verbeteren

Wacht dan niet te lang met inschrijven vermits de plaatsen beperkt zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Element Aarde?

 Zowel in de Shiatsu als bij de Yin Yoga spreekt men over de 5 elementen of transformaties in de natuur. Deze zijn water, hout, vuur, aarde en metaal gelinkt aan de seizoenen. De nazomer staat in het teken van het element aarde en is gekoppeld aan de organen maag en milt.

Onze maag is, samen met de dikke darm, een belangrijke factor voor de inwendige bescherming van ziekten. Ze kan heel veel verwerken en het duurt lang alvorens zich echte ziekteverschijnselen gaan vertonen. Onze maag zorgt voor het verwerken van voeding en deze om te zetten in energie. Het is belangrijk dat we ons op de juiste manier voeden. Dit gaat niet enkel over voedsel, maar ook over onze omgeving en waarmee we ons mentaal voeden. Heb je snel een vol gevoel, weinig eetlust, oprispingen, een slechte adem en/ of maagzuur dan kan het zijn dat je maagenergie uit balans is. 

Onze milt is verantwoordelijk voor de sappen en zorgt voor de vochtigheid van onze weefsels en spieren en voor de juiste verdeling van onze lichaamsvloeistoffen. Maar ze kan niet tegen te veel vocht en koude. Dit brengt namelijk onze milt uit balans. Wanneer we te veel koude voeding eten, verzwakken we onze milt. Want ze haalt letterlijk de energie uit onze voeding. Heb je snel blauwe plekken of cellulitis kan duiden op een zwakkere energie van je milt. Ook vermoeidheid en concentratiegebrek kunnen gekoppeld worden aan onze miltmeridiaan. 

 

Wat Krijg Je Mee?

Handige en praktische massage oefeningen die je altijd en overal makkelijk zelf kan toepassen.

Ontspannende en versterkende yoga houdingen om de gezonde werking van de maag en de milt stimuleren die je zelf thuis verder kan beoefenen.

Inzicht in het emotionele en mentale aspect van het aarde element en haar organen.

Gezonde voedingstips voor een betere levenskwaliteit.

Wat Breng Je Mee?

Yogamat en dekentje

Heb je geen yogamat meld het bij je inschrijving

Pen en papier als je iets wil noteren

Draag makkelijke kledij

Thee, water  en proevertje zijn inbegrepen

 

Wie Ben Ik?

Tine Thoen

Tine is Shiatsu Practitioner, Yoga Teacher, NLP Coach, Result- en Woman Empowerment Coach, Creatieve Geest en Pure Vrouwelijke Energie.

Vele jaren werkte zij als leidinggevende in multinationals waar zij, sterk als ze is, haar uiterste best deed om erbij te horen en mee te wedijveren in een wereld waar voornamelijk de mannelijke energie gehanteerd werd. Dit droeg bij dat zij volledig losgekoppeld geraakte van haar voelen, behoeften en haar vrouwelijke energie. Na het leren en volgen van verschillende cursussen en trainingen leerde zij om terug te verbinden met zichzelf, haar gevoel, haar authenticiteit en passies. Als Yin Yoga teacher, een yoga vorm die o.a. de energiebanen of meridianen in het lichaam stimuleert, kwam de interesse om verder de helende werking hiervan te ontdekken en verder toe te passen via de Shiatsu leer. 

Naast Shiatsu en Yoga is Tine ook gepassioneerd bezig met coaching en mentoring om jou te begeleiden in het creëren van het leven dat JIJ wenst.

Greet Van Barel

begeleiding

Greet is Shiatsu Practitioner, Yin en Hatha Yoga Teacher, heeft een passie voor muziek en is Pure Intuïtieve Vrolijkheid.

Als lerares brengt zij meer expressie en gevoel bij kinderen via haar muziek en kinderyoga. Tijdens haar yoga lessen Yin en Hatha kom je tot rust en bewustwording en kan je genieten van klankschalen, piano en mantra’s die zij vanuit haar intuïtie laat ontstaan.

Datum : zondag 25 septemeber

Start : 13.30u

Einde : 17.00u

Adres : Parel van de Woestijn, Floraliënlaan 389, 2600 Berchem

Vragen : 0474 191 028 of hello@tinethoen.com

Bijdrage :

€ 60,- 

Betaling : iban be36 7310 4784 1381

Factuur op aanvraag