Relax . Heal . Release

Zomer workshop:

Element

Vuur

Zelfhelende Massage & Yin Yoga

Inschrijven

Maximum 5 deelnemers!

Zondag 12 juni

“Element Vuur”

Hart & Dunne Darm

 ✓ Tijdens deze workshop gaan we zien hoe de seizoenen een invloed hebben op de werking van onze organen en hoe we de functie ervan beter kunnen ondersteunen via zelf massage, yin yoga en de juiste voeding.

Vaak voelen we spanningen en pijn in ons lichaam maar leggen we niet direct de link naar onze organen. We zoeken de oplossing meestal enkel extern en vergeten dat we zelf ook een belangrijk aandeel hebben in het gezond houden van ons lichaam.

In het eerste deel van de workshop gaan we kijken naar het verband tussen hart en dunne darm met bepaalde fysieke, mentale en emotionele klachten en welke voeding juist wel of niet een positieve invloed heeft hierop. Ook gaan we zien welke helende zelf massage oefeningen uit de Shiatsu leer we kunnen toepassen om een goede werking ervan te stimuleren. Shiatsu is ontstaan in Japan en gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een techniek waar druk uitgeoefend wordt op bepaalde punten en energiebanen van het lichaam. We gebruiken hiervoor onze duimen, vingers, handen als hulpmiddel.

Het tweede deel omvat Yin Yoga, een yoga vorm waarin we een 3 tal minuten in eenzelfde houding blijven. Hierdoor worden de spieren gestretcht, de gewrichten en bindweefsels versterkt en de meridianen of energiebanen en de functies van de daarmee verbonden organen gestimuleerd. Geen yoga kennis vereist, Yin Yoga is toegankelijk voor iedereen.

Daarna sluiten we af met een gezond proevertje.

Ik werk met een klein groepje, dat maakt het meer persoonlijk en zo krijg jij veel meer waarde.

Wil Jij Graag

Het zelfhelend vermogen van je lichaam activeren

Meer rust en ontspanning ervaren

Bewuster worden van je lichaam en geest

Jouw flexibiliteit bevorderen

Je immuunsysteem en vitaliteit verhogen

Meer focus en energie beleven 

Je gezondheid verbeteren

Schrijf je dan nu in! Want de plaatsen zijn beperkt tot maximum 5 personen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Element Vuur?

 Zowel in de Shiatsu als bij de Yin Yoga spreekt men over de 5 elementen of transformaties in de natuur. Deze zijn water, hout, vuur, aarde en metaal gelinkt aan de seizoenen. De zomer staat in het teken van het element vuur en is gekoppeld aan de organen hart en dunne darm.

Het hart stuurt zuurstofrijk bloed naar alle cellen van ons lichaam en regelt de bloeddruk. Het hart wordt ook de keizer van de organen genoemd. Alle storingen en positieve werkingen die in een ander orgaan plaats vinden zal door het hart geregistreerd worden en op de tong zichtbaar gemaakt. Men zegt niet voor niks ‘Het hart ligt op de tong’.

De dunne darm wordt ook wel eens ons buikbrein of emotionele brein genoemd. Alle hormonen en emoties worden hier opgeslagen net zoals in onze hersenen. De dunne darm herkent, verwerkt en slaat ons voedsel op. Bij een minder goede werking krijgen we te kampen met tekorten van essentiële voedingsstoffen. Vaak voorkomende klachten zijn onder andere hartkloppingen, nekproblemen, emotionele onbalans, slaapproblemen, onrust, verbittering, piekeren en muggenziften.

Wat Ga Je Krijgen?

Handige en praktische massage oefeningen die je altijd en overal makkelijk zelf kan toepassen.

Ontspannende en versterkende yoga houdingen die de gezonde werking van het hart en de dunne darm stimuleren.

Inzicht in het emotionele en mentale aspect van het vuur element.

Gezonde voedingstips.

Hand out met de massagetechnieken en yoga houdingen die we gezien hebben zodat je thuis verder zelf aan de slag kan.

Wat Breng Je Mee?

Yogamat en dekentje

Heb je geen yogamat meld het bij je inschrijving

Pen en papier als je iets wil noteren

Draag makkelijke kledij

Thee, water  en proevertje zijn inbegrepen

 

Wie Ben Ik?

Tine Thoen

Tine is Shiatsu Practitioner, Yoga Teacher, NLP Coach, Result- en Woman Empowerment Coach, Creatieve Geest en Pure Vrouwelijke Energie.

Vele jaren werkte zij als leidinggevende in de corporate world waar zij, sterk als ze is, haar uiterste best deed om erbij te horen en mee te wedijveren in een wereld waar voornamelijk de mannelijke energie gehanteerd werd. Dit droeg bij dat zij volledig losgekoppeld geraakte van haar voelen, behoeften en haar vrouwelijke energie. Na het leren en volgen van verschillende cursussen en trainingen leerde zij om terug te verbinden met zichzelf, haar gevoel, haar authenticiteit en passies. Als Yin Yoga teacher, een yoga vorm die o.a. de energiebanen of meridianen in het lichaam stimuleert, kwam de interesse om verder de helende werking hiervan te ontdekken en verder toe te passen via de Shiatsu leer. 

Naast Shiatsu en Yoga is Tine ook gepassioneerd bezig met coaching en mentoring om jou te begeleiden in het creëren van het leven dat JIJ wenst.

Greet Van Barel

 

 Begeleiding

Greet is Shiatsu Practitioner, Yin en Hatha Yoga Teacher, heeft een passie voor muziek en is Pure Intuïtieve Vrolijkheid.

Als lerares brengt zij meer expressie en gevoel bij kinderen via haar muziek en kinderyoga. Tijdens haar yoga lessen Yin en Hatha kom je tot rust en bewustwording en kan je genieten van klankschalen, piano en mantra’s die zij vanuit haar intuïtie laat ontstaan.

Tine Thoen

Datum : zondag 12 juni

Start : 13.30u

Einde : +/- 16.30u

Adres : Parel van de Woestijn, Floraliënlaan 389, 2600 Berchem

Vragen : 0474 191 028 of hello@tinethoen.com

Bijdrage :

€ 60,- 

Betaling : iban be36 7310 4784 1381

Factuur op aanvraag